ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Феновете на Славия отговориха на Венци Стефанов

Феновете на Славия отговориха на Венци Стефанов

Феновете на Славия излязоха с открито писмо, в което отговорят на президента на Славия Венцеслав Стефанов.

Открито писмо на Националния клуб на слависта след последните резултати на Славия в "А" група:

"Г-н Венцеслав Стефанов, няма да паднем на вашето ниво.

Няма да Ви обиждаме, както го правите Вие, но ще ви кажем какво мислим за начина, по който управлявате любимия ни клуб. Видно е, че повече от две десетилетия чувствате Славия като бащиния. Това, че с хората около Вас издържате клуба, а вероятно и печелите от него, не Ви дава никакво право да ставате единствения футболен президент в България, а може би и в Европа и света, който си позволява да обижда невъзпитано привържениците на отбора.

Няма да ви натякваме, че след шампионския дубъл през 1996-а година последва най-мрачният и лишен от успехи период във вече 103-годишната история на Славия. Не смятате ли, че за клуб като този в нашите сърца, а не като този, който управлявате, това е равносилно на геноцид срещу славистите.
Клубът и представителният отбор живуркат 20 години без цели. Казвате, че се радвате на младите футболисти в състава. Но едва ли ще ги задържите поне няколко сезона, за да се обиграят и направят от Славия силен отбор, защото вероятно ще ги продадете при първата възможност.

Г-н Стефанов, осъзнайте се. С непремерените си изказвания внасяте напрежение около клуба. А с управленските си действия целенасочено или не обезверихте и отчаяхте десетки хиляди слависти, които отдавна не стъпват на мачовете на любимия отбор.

Г-н Стефанов, замислете се върху това писмо. И като първа стъпка в нова посока е най-добре да се извините на всички слависти. Смятате ли, че има запалянко, който да не е недоволен след 0:5 като резултата от понеделник срещу Лудогорец? Та си го изкарвате на хората по трибуните. Младите играчи в понеделник не бяха обиждани от публиката, както се опитвате да ни го вмените.

Тежка загуба като последната може да бъде обяснена по много начини, но не трябва да бъде оправдавана. Особено от клуб с история и претенции като нашата Славия. Сигурно това е приемливо и допустимо за вашата Славия. И вместо хората от клубното ръководство, треньорите и играчите вкупом да кажат простичко "извинете", от държанието на повечето след мача лъхаше странно добро настроение и дори агресивност във ваше лице, вместо съвсем нормалното съжаление и дори срам.
Напомняме, г-н Стефанов - в съблекалнята на отбора след мача не е имало сълзи, както обявихте. Знаете го много добре.

С това писмо Ви обръщаме внимание, че вашето отношение към публиката на Славия е недопустимо. И няма как да останем безучастни към обидното ви поведение. Но го правим, както е видно, без да падаме на вашето ниво на говорене.

Националният клуб на слависта си запазва правото след края на шампионата да изрази обосновано мнение за начина, по който настоящият сезон се превърна в поредното средняшко участие в първенството вместо отборът да се възползва от съвсем реалните възможности, които Славия имаше за атака дори на второто място в крайното класиране.
Само Славия".

Национален клуб на слависта

19 май 2016 година

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти