На 9 април 2016 година в Пирин Голф и Кънтри Клуб за първи път се проведе турнира Sweet & Salty Golf Tournament. Турнирът се проведе под тематичния надслов „Сладко и солено”. Спонсори на турнира бяха Емилия Ковачева от Банско, с други думи – сладката част от турнира – и хлебопроизводител, дългогодишен партньор на Пирин Голф и Кънтри Клуб, който пое солената част.
Интересът към турнира беше значителен. Състезанието се проведе на осемнайсетте дупки на корс А в Пирин Голф и Кънтри Клуб. Участниците играха Скрембъл в отбори по двама в общо нетно класиране.
Обявени бяха и две специални награди. Наградата за Най-дълъг удар на 7-а дупка спечели Невян Симеонов, а наградата за Най-близо до дупката, на 15-а дупка, спечели Илия Кирчев, чиято топка падна само на 2 метра от пин позицията.
Състезанието бе изключително оспорвано, резултатите на всички 24 отбора бяха с разлика не повече от две точки. Разликата в резултатите на първите три отбора беше само точка. Първото място с отборен резултат от 45 нетни точки се нареди отборът на Радостин Желев и Стоян Ангелов с отборен хендикап 10. Второто място бе отредено за отбора на Стивън Платс и Саймън Рийд с отборен хендикап 5 и 44 нетни точки, а почетното трето място зае отборът на Невян Симеонов и Димитър Георгиев с отборен хендикап също от 5, но с точка по-малко от вторите.
По време на турнира пролетното слънце така и не се показа. В турнирния ден сякаш времето допълнително пожела да изпита уменията на голфърите с кратки пролетни дъждове и вятър, което допълнително мотивира голфърите да дадат всичко от себе си. По време на церемонията по награждаването на победителите участниците благодариха на своите съотборници и флайтове за добрата игра, както и на голф клуба за добрата организация. Наградите за победителите бяха торти, приготвени специално за Пирин Голф и Кънтри Клуб от Емилия Ковачева и солени изкушения от нашия партньор.
Общата бройка на голфърите, взели участие в турнира, достигна 48.