Изненадващ фаворит за излъчването на мачовете от Премиър лийг

Изненадващ фаворит за излъчването на мачовете от Премиър лийг

Изненадващ, но изключително сериозен играч от медийния пазар, се появи като фаворит в наддаването за прякото излъчване на мачовете от английската Висша лига през следващия сезон, научи Sportal.bg. Според достигнала до нас от достоверни източници информация, с най-добри шансове да получи права за излъчването на двубоите от най-интересния вътрешноклубен шампионат в света е телекомуникационната компания "Мтел", която има и собствен пакет за кабелна телевизия в своето портфолио.

Гигантът е в напреднали преговори с компанията, която в края на миналата година придоби правата за препродаване на английските мачове за телевизионно излъчване - International Management Group. В края на миналата година IMG спечели правата за живо предаване и репортажи от Висшата лига в Армения, Беларус, Босна, България, Хърватия, Чехия, Естония, Грузия, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна, Афганистан, Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.

От "Мтел" имат желание да закупят пакета за следващите три сезона и така техните клиенти да наблюдават двубоите от Премиър лийг ексклузивно в мрежата им.

Още от Футбол свят

Виж всички