Хейкинен ще си партнира с Екстрьом в Световния раликрос шампионат

Хейкинен ще си партнира с Екстрьом в Световния раликрос шампионат

Двукратният шампион в DTM Матиас Екстрьом ще си партнира с Томас Хейкинен през новия сезон 2016 в Световния раликрос шампионат (WorldRX) за отбора на EKS World Rallycross, като и двамата ще управляват еднакъв автомобил – Audi S1.

И Екстрьом, и Хейкинен спечелиха по едно състезание от шампионата през миналата година, като Матиас спечели за втора поредна година в Швеция на трасето "Holjes", докато Томас спечели победата в Белгия на "Mettet" за отбора на Marklund Motorsport.

Матиас Екстрьом заяви пред медиите: "Много съм щастлив от това, че ще имам възможност да карам в World RX отново. За мен зимата беше доста дълга и изпълнена с много подготовка. Най-накрая се завръщаме към действие и искам да изкажа огромните си благодарности към всички, които направиха това възможно. Томас е не просто супер бърз пилот на пистата, но също така е много добър характер със страхотно чувство за хумор. Това си е необичайно за финландец. Със сигурност обаче една от първите му задачи ще бъде да научи по-добре шведския език".

Хейкинен, който завърши втори в шампионата през 2014 година, кара две години за отбора на Marklund Motorsport, където си партнираше с Антон Марклунд през първата. Миналия сезон обаче Марклунд премина в отбора на EKS, а сега през сезон 2016 двамата ще си сменят позициите, като Антон ще се върне в отбора на баща си, а Томас ще се включи в отбора на EKS заедно с Екстрьом:

"EKS е страхотен тим с невероятен екип и е един от най-професионалните отбори в целия шампионат. Много съм развълнуван от факта, че ще мога да се боря за трофеи зад волана на страхотния автомобил, който този отбор притежава - Audi S1 EKS RX Quattro. Матиас е мой много добър приятел още от сезон 2013, когато се състезавахме в X Games. Имаме един и същ поглед върху моторния спорт: Искаме да печелим състезания", заяви доволният Хейкинен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти