Англия ще се опита да отмъкне в последния момент Алекс Иуоби

Англия ще се опита да отмъкне в последния момент Алекс Иуоби

Футболната асоциация на Англия ще направи опит в последния момент да убеди таланта на Арсенал Алекс Иуоби да не играе за Нигерия, а за "трите лъва". 19-годишният нападател, който започна като титуляр срещу Барселона, а в двубоя срещу Евертън отбеляза и първия си гол за клуба, е един от най-перспективните футболисти на "топчиите".

Талантът игра за младежките формации на Англия, но после реши да защитава цветовете на родната си Нигерия. Иуоби вече изигра две контроли за "суперорлите", но от решаващо значение е дали ще запише и официален мач за Нигерия. Това може да се случи още в петък, тъй като той е част от селекцията на отбора за квалификациите за Купата на африканските нации срещу Египет. Ръководните фактори на ФА ще се срещнат спешно с Иуоби, за да го убедят, че той има бъдеще в първия състав на Англия и не трябва да зачеква тази възможност.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер също е споделил пред босовете на футболната асоциация, че Иуоби има голямо бъдеще и Англия не трябва да изпуска подобен талант.

Още от Футбол свят

Виж всички