Англия представи екипите за Евро 2016

Англия представи екипите за Евро 2016

Националният отбор на Англия представи днес екипите, с които възпитаниците на Рой Ходжсън ще се изявяват по терените на Евро 2016 във Франция. Рахим Стърлинг, Уейн Рууни, Хари Кейн и няколко други звезди на първия тим, младежката формация на "трите лъва" и женския национален отбор участваха във фотосесията, която представи на медии и фенове униформата за мачовете от еврофиналите. Производител на екипите е американският гигант "Найки", който ще облича още няколко от основните претенденти за трофея в Париж това лято. Англичаните по традиция залагат на бял титулярен екип, който този път е украсен със светлосини ръкави.

Резервната фланелка е червена, като подборът на цветове преизвика интересни твърдения в някои английски медии. Таблоидът "Мирър" изтъкна липсата на бял цвят под каквато и да било форма освен за логото на "Найки" и емблемата с трите лъва и коментира, че униформата прилича повече на тази на американския национален отбор.

Екипът на вратарите също е в по-нетрадиционна комбинация от цветове, съчетавайки пурпурно и тъмносиньо.

Също по традиция цената на екипите е доста висока. Феновете, които искат да се сдобият с точно копие на фланелката, с която техните любимци ще участват на еврофиналите, ще трябва да се бръкнат с 60 английски лири, както и с допълнителна сума за гащета и чорапи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти