Предлагат на Джон Тери да е играещ мениджър на Брьондби

Предлагат на Джон Тери да е играещ мениджър на Брьондби

Легендата на Челси Джон Тери може да получи изненадващо предложение да навлезе в треньорската професия още от началото на следващи сезон и то в един от най-големите клубове в Дания - Брьондби. Според английските медии 35-годишният бранител, чийто договор на "Стамфорд Бридж" изтича през лятото и няма да бъде подновен, може да бъде поканен за играещ мениджър на датския гранд от собственика на клуба Ян Бех Андерсен, който е негов близък приятел. В момента Брьондби има временен наставник в лицето на Аурелиус Скарбалиус, след като предишният им треньор Томас Франк напусна след скандал именно с президента Андерсен. Затова те са готови да предложат поста на Тери.

През октомври 2014 година Тери призна, че Брьондби е вторият му любим клуб след Челси, именно заради неговото приятелство с Ян Бех Андерсен. "Защо да няма такъв трансфер… някой ден! След всеки мой мач с Челси първо проверявам какво са направили футболистите на Брьондби. Винаги се надявам нещата да са добре за тях и Ян. Той е толкова страстен, когато става дума за футбол", коментира тогава Тери пред "ТВ2".

Към напускащия Челси през лятото Джон Тери интерес има и от страна на китайския Си Джинпин, както и от клубове от американската Мейджър лига.

Още от Футбол свят

Виж всички