Ръководството на Ман Юнайтед се отказало от Моуриньо, планът Гигс остава

Ръководството на Ман Юнайтед се отказало от Моуриньо, планът Гигс остава

Ръководството на Манчестър Юнайтед се отказало привличането на Жозе Моуриньо, съобщава британският всекидневник "Мирър". Факторът, който е натежал за решението на директорите е неумението на португалския специалист да развива млади таланти, а тези на "червените дяволи" блеснаха в последните седмици. Според "Мирър", Луис ван Гаал ще напусне мениджърския пост в края на следващия сезон, а неговото място ще заеме Райън Гигс, което бе първоначалния план на собствениците и управленското тяло на клуба.

Директорите смятат, че влиянието, харизмата и шампионският манталитет на уелсеца ще помогнат на Маркъс Рашфорд и неговите млади съотборници да доразвият своя талант и да достигнат пълния си потенциал. Назначаването на Гигс, който е най-успешният играч в историята на "червените дяволи", ще гарантира именно следване на философията и традициите на клуба, на който самият Гигс служи през цялата си кариера, а шампионският му дух ще донесе желаните успехи е мнението на ръководството. Това назначение е силно подкрепяно от сър Алекс Фъргюсън и Боби Чарлтън, за които се смята, че са против назначаването на португалеца начело на "червените дяволи".

Самият Ван Гаал също изрази увереност, че ще води тима през следващата година и вече прави планове за летните трансферни операции на Манчестър Юнайтед. "През следващия сезон ще привлечем някои футболисти, на които съм обещал шанс за изява".

Още от Футбол свят

Виж всички