Рекордни приходи за Лестър

Рекордни приходи за Лестър

Феноменалното представяне на Лестър Сити през настоящия сезон във Висшата лига се пренесе и на финансовото поле. Клубът от "Кинг Пауър Стейдиъм" отчете рекордна в историята си печалба от 26,4 милиона лири преди данъците.

Тимът на мениджъра Клаудио Раниери е лидер в Премиършип десет кръга преди края на кампанията, като има 3 точки пред втория Тотнъм и реални шансове да сътвори може би най-голямата сензацията в историята на английския футбол.

Приходите на "лисиците" са се увеличили повече от три пъти - от 31,2 милиона лири за предишната отчетна година до 104,4 милиона, след като през май 2015 си гарантираха мястото във Висшата лига и през настоящата кампания.

Ръководството на Лестър е инвестирало 25 милиона лири за нови попълнения и за продължаването на договорите на няколко от играчите от състава, което води до увеличаване на разходите за пресонал с 20,7 милиона лири до 57 милиона лири.

В резултат на силното представяне на "лисиците" през този сезон досега клубът е разпродавал 98,5 процента от капацитета на стадиона си, а средната посещаемост на домакинските мачове нараства до 31 693 зрители.

Още от Футбол свят

Виж всички