Ван Гаал пожела футболистите му да са "разгонени" (видео)

Ван Гаал пожела футболистите му да са "разгонени" (видео)

Изключително любопитно изказване направи мениджърът на английския гранд Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал на пресконференцията му преди срещата-реванш с датския Мидтиланд от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Холандецът заяви, че иска от своите възпитаници да са "разгонени" (бел. авт. - един от вариантите за превод на английската дума horny). "Червените дяволи" трябва да постигнат задължителен успех срещу Николай Бодуров и останалите футболисти на Мидтиланд, ако искат да си спестят унижението да бъдат отстранени от датскяи клуб, след като загубиха първата среща в Дания с 1:2. "Желание, глад за победа и много пъти използвам думата разгонен, когато се опитвам да ги настроя за срещата", каза Ван Гаал, предизвиквайки смях сред присъстващите на пресконференцията журналисти.

На въпрос дали Ман Юнайтед трябва да бъде считан за абсолютен фаворит срещу третия в датската Суперлига, който е играл само една официална среща в последните три месеца, Ван Гаал отговори гневно. "Не знам какво имате предвид. Мисля, че Мидтиланд има много добра огранизация. Играят диагонална преса, която аз се опитвам също да наложа в моя отбор. Няма много тимове по света, които да успяват да го правят успешно."

"Да, знам, че всички очакват Манчестър Юнайтед да спечели срещу Мидтиланд и това е защото е Манчестър Юнайтед и има изграден статут. Но вече казах много пъти пред вас, че трябва да анализираме всеки един опонент внимателно. Когато гледам анализите, виждам, че Мидтиланд винаги побеждава в мачовете си с английски съперници. Всеки казва, че това не е важно, но винаги трябва да внимаваш срещу такива съперници", завърши Ван Гаал.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти