ФК Марица ремонтира стадиона за 100 000 лева

ФК Марица ремонтира стадиона за 100 000 лева

Приключи ремонтът на съблекалните на стадион "Марица" в Пловдив. На него тренират и играят отборите от школата на ФК Марица - родния клуб на Христо Стоичков. Основен ремонт е извършен на всички съблекални както на детско-юношеската школа, така и на представителния тим. Реновирани са и офисите на администрацията на клуба. Общата стойност на ремонтните дейности възлиза на 100 хиляди лева, като половината от сумата е осигурена от Община Пловдив. С другата половина от средствата, предоставени от футболния клуб, са извършени други ремонтни дейности и е закупено обзавеждането за съблекалните.

Ремонтните дейности на сградата на детско-юношеската школа включваха подмяна на дограмата и цялостен основен ремонт отвътре на помещенията. Външната фасада на сградата пък ще бъде ремонтирана през лятото. Централната трибуна, както и съблекалните на представителния отбор, пък са реновирани изцяло, включително и отвън. Предстои оборудването и на фитнес-зала.

"Извън козметичния ремонт, който предстои да бъде извършен по фасадата на сградата на детско-юношеската школа, на този етап не можем да се наемем с други дейности в тази посока. Стадионът е собственост на Общината, а ние сме само ползватели. За да се осъществи реконструкция на съоръжението е необходимо да има одобрени от страна на Общината проекти и съответно финансиране", коментира председателят на УС на маричани Христо Николов.

В същото време стана известно, че клубът ще продължи политиката с продажба на абонаметни карти и през през пролетния полусезон на Югоизточната В група. Картите ще бъдат на разположение на феновете на жълто-сините от първия мач срещу ОФК Сливен на 20 февруари и ще бъдат продавани на половин цена. Пропуските, които включват място на централната трибуна и достъп до съоръжението с автомобил с осигурено парко място, ще струват 35 лева. Картите за останалата част от стадион Марица, но без право на парко място, ще се продават на цена от 15 лева.

От клубната управа на маричани разкриха още, че феновете ще бъдат зарадвани с календари на всички отбори, но причината за забавянето е големият трафик от футболисти в мъжкия отбор, както и смяната на треньорското ръководство. Фен-календарите ще бъдат изготвени веднага щом бъде определена групата от футболисти, които ще бъдат част от състава на Марица през пролетния дял на Югоизточната В група.

Представителния тим на "Марица" отмаря в СПА зоната на хотел "Кипарис" в Смолян, където отборът е на лагер от вторник.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти