Тата Мартино: Трудно е да бъдеш Меси

Тата Мартино: Трудно е да бъдеш Меси

След като е треньор на Лионел Меси в Барселона и Аржентина, Тата Мартино е един от най-подходящите хора, които разбират предизвикателствата да си смятан за най-добрият футболист в света. 53-годишният наставник говори за скромността и всеотдайността на нападателя.

"Хората трябва да разберат колко е трудно да си Лионел Меси, сподели Мартино. - Въпреки че е най-великият, Меси е обикновен човек. Той говори като обикновен човек и се държи като такъв. Той има семейство, ежедневни проблеми и приятели, както всички други хора. Меси все още не е постигнал всичко. Трябва да е ясно на всички, че неговият живот не е изпълнен само с хубави моменти. Във футбола нещата не винаги се развиват така, както той иска. Очевидно е, че фактът, че не е печелил с Аржентина, му тежи".

Самото съществуване на Диего Марадона поставя Меси под допълнително напрежение, тъй като според мнозина аржентинци Марадона сам извежда националния отбор до световната титла. В добавка към това героичните прояви на Пеле за Бразилия поставят въпроси относно определянето на Лео за най-добрият футболист в историята.

"Няма съмнение, че той играе със същото желание за Барселона и за националния отбор. Меси играе страхотно на Копа Америка. Това е турнир, в който играеш на всеки 3 или 4 дни и той игра много силно. Той има силна воля и винаги се раздава за Аржентина. Ясно е, че трябва да побеждаваме. Всеки, който работи във футбола, зане, че е трудно да бъде признат без трофеи", коментира още Мартино.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички