Мелгарехо: Трябва от самото начало да покажа какво мога

Мелгарехо: Трябва от самото начало да покажа какво мога

Новото попълнение на Спартак (Москва) Лоренсо Мелгарехо направи първа тренировка с отбора. Вчера той се готвеше по индивидуална програма на лагера в Марбейя под ръководството на кондиционните треньори Олег Саматов и Хавиер Нойя Салес. Днес вечерта парагваецът ще се включи към заниманията на основната група.

"Винаги съм искал да играя в голям клуб, а Спартак е точно такъв. Щастлив съм, че трансферът най-после е факт. За мен е чест да нося червено-бялата фланелка. В последно време действах най-често като нападател и имайки предвид натрупания опит и отбелязаните голове, мога да кажа, че това е любимата ми позиция", сподели Мелгарехо пред клубната телевизия на Спартак.
"През цялата си кариера съм играл с номер 25 и се радвам, че той беше свободен в Спартак. Факт е, че пропуснах немалка част от подготовката и сега трябва да работя много, за да наваксам. Чувствам се подготвен на около 70%, но се надявам бързо да настигна съотборниците си", добави бившият футболист на Кубан.

"Целите пред мен са бързо да се адаптирам в новата обстановка и да си извоювам титулярно място. Искам още в първите официални мачове да съм полезен с голове, асистенции и добра игра. Трябва да покажа на какво съм способен. Оправям се добре с руския език - мога да го използвам и на терена, и в живота", сподели Мелгарехо.
Парагвайският национал повече от месец не знаеше къде ще продължи кариерата си. Той се беше съгласил да подпише с Локомотив (Москва), но в последния момент "железничарите" не успяха да се договорят с ръководството на Кубан. След това от Спартак отправиха нова оферта и този път тя бе приета.

Още от Футбол свят

Виж всички