Динамо (М) преговаря за руски национал

Динамо (М) преговаря за руски национал

Шефовете на Динамо (Москва) продължават да работят активно по зимната селекция. След като привлече Станислав Драгун от Криля Советов, столичният клуб ще се опита да се пребори и за подписа на крилото на Ростов Дмитрий Полоз. Двете страни водят преговори за личните условия на 24-годишния футболист, чийто договор изтича през лятото. Идеята на Динамо е да вземе Полоз още сега, но ако от Ростов откажат да го пуснат срещу минимална компенсация, след края на сезона той ще премине при "бяло-сините" като свободен агент.

Полоз се представи много силно през първата част от първенството в Русия. Той изигра 18 мача и вкара 6 гола за Ростов, който заема второ място във временното класиране. Юношата на Локомотив (Москва) има на сметката си и два мача за националния отбор на Русия.

В същото време Динамо продължи договорите на двама от най-талантливите си юноши. Антон Терехов и Никита Калугин подписаха дългосрочни контракти и не скриха радостта си, че ще продължат да носят екипа на руския гранд.

"Това е първият ми професионален договор и съм много радостен, че го подписах с Динамо. Дълго чаках този ден. Когато от клуба ме потърсиха с предложението, това ми даде още повече сили и мотивация", коментира Терехов.

"Никога не съм обмисля други варианти. Веднага се съгласих да подпиша с Динамо. Явно в клуба ми имат доверие, което означава и голяма отговорност. Ще се старая да не разочаровам хората, които разчитат на мен", сподели Калугин.

Още от Футбол свят

Виж всички