Баждеков: Част от играчите, които взехме имат трансферни суми

Баждеков: Част от играчите, които взехме имат трансферни суми

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков разкри пред "7 дни спорт", че клубът е коректен към държавата, бивши футболисти и служители, и си плаща всички задължения. Той обясни, че 26-кратните шампиони са извадили пари за четиримата нови футболисти, пристигнали наскоро - Нар, Александров, Бурабия и Сърджан Лукин. За двама от тях - Франсис Нар и Мехди Бурабия, Левски плати и трансферни суми, съответно на Баник (Острава) и Черно море. 

„Към момента с всички клубове и футболисти, с които сме подписали договори, се разплатихме. И трансферните суми, и това, което се бяхме уточнили със самите играчи. Част от играчите, които сме привлекли, имат трансферни суми, а други идват като свободни агенти. Към днешна дата Левски е коректен към абсолютно всички“, започна финансистът. 

„Изпълнили сме ангажиментите си и към футболистите, с които се разделяме - Умар Диаби, Линел Китамбала и Махмудов. Днес ще подпишем с тях прекратяването на договорите. В момента по селекцията единственият човек, който може да коментира, е г-н Иванов. Но от страна на клуба тези ангажименти, които сме поели, сме ги изпълнили на 100%“, допълни изпълнителният директор.

„Това, което бяхме поели като ангажимент, сме го изпълнили. Считаме, че за лицензирането за новия сезон няма да имаме проблеми. Изпълнихме си плащанията към бивши футболисти и клубове. С тези, които не сме се разплатили изцяло, имаме подписани споразумения, да изпълним и тях в определен период“, заяви Баждеков.

Накрая членът на УС се похвали и с положителни резултати от продажбата на клубни артикули. Той разкри, че клубът е реализирал 82 хиляди лева от продажба на фен артикули.

Още от БГ Футбол

Виж всички