Банско кани малки и големи на страхотен снежен празник на 16 януари

Банско кани малки и големи на страхотен снежен празник на 16 януари

Банско кани малки и големи на страхотен снежен празник по случай Световния ден на снега на 16 януари (събота), на Бъндеришка поляна, която ще превърне в сцена на атрактивни прояви - част от световната инициатива в името на децата. Това съобщиха домакините от курортната община и дружество "Юлен" - концесионер на скизоната в Пирин.

Концерт на рокгрупа "Легендите" под открито небе и на рапърите от "Ъпсурт", флашмоб "Междузвездни войни", танци, много игри, изненади и подаръци за най-малките почитатели на зимните спортове включва програмата на празничното събитие. Участие в снежния празник са заявили и екзотични гости като мексиканския принц, скиор и певец Хубертус.

По случай празника всички деца до 12 години ще могат да ползват съоръженията в ски центъра този ден на символичната цена от 1 лев, а билетът за кабинковата въжена линия, която свързва Банско и Бъндеришка поляна /без другите лифтове/, за всички останали посетители на 16 януари ще струва 10 лева, съобщи за БТА маркетинг-директорът на скизоната Иван Обрейков.

Световният ден на снега /World Snow Day/ е глобална инициатива на световната ски федерация ФИС, чиято цел е да запали децата от най-ранна възраст за зимните спортове и да празнува удоволствието от контакта с белия сняг, припомнят организаторите. От старта на идеята през 2009 г. досега тя доби огромна популярност и тази година в снежните празници ще участват 484 зимни курорта по цялата планета - от най-северната точка Свалбард, Норвегия, до Йоханесбург на юг, и от Китай до Южна Америка, допълват те. В повечето курорти празникът е в неделя, 17 януари, но за удобство на българските зимни фенове в Банско са избрали съботния ден.

Домакините призовават любителите на зимните спортове и снежната планина да грабват ски, щеки, бордове, шейни и да дойдат на Бъндеришка поляна, където ги очаква едно незабравимо белоснежно изживяване. Началото на снежния празник е в 10.00 часа. От 12:00 часа на откритата сцена ще излязат "Ъпсурт", Мария Драгнева, балет "Нова", Dj Cass, принц Хубертус, а в 13:00 часа започва концертът на "Легендите". Водещ на програмата е Део.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти