Гледай на живо

Очаквайте в 12:00 часа ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

Малчугани от дома в Долна Баня "скриха" топката на футболистите на Витоша

Малчугани от дома в Долна Баня "скриха" топката на футболистите на Витоша

Да дариш щастие е едно от най-красивите и ценни, но същевременно и много трудни в нашето съвремие неща. Да дариш щастие обаче, като отделиш от собственото си време и обърнеш внимание на този, който има нужда, е два пъти по-смислено и ценно. Точно в това се убедиха старши треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов, асистентът му Росен Кирилов, капитанът Четин Садула, опитният Йордан Върбанов, голмайсторът Георги Амзин, Кристиян Узунов, Николай Радев и Димитър Пантелеев. С тях бяха също Григор Гьорев – член на управителния съвет, както и Александър Борисов - част от администрацията на клуба.

Всички те заедно тази неделя изненадаха децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева“ в Долна Баня. Малчуганите приветстваха гостите си в една от стаите в дома, където им представиха подготвените за предстоящото коледно тържество стихотворения, песнички и танци. Децата с нетърпение изчакваха реда си да се изявят, а в края всички заедно изпяха на футболисти и треньори и коледна песничка.

Mножеството лакомства и възможността да демонстрират творческите си заложби им доставиха истинско удоволствие, но изненадата за момчетата в дома бе огромна, когато всички те получиха от Коце Ангелов и компания екипи на представителния отбор. Веднъж изгряла на гърдите им, емблемата на Витоша ги вдъхнови и след няколко снимки всички деца от дома, заедно с една от възпитателките, се насочиха към спортния комплекс, където предстоеше най-хубавата част от деня – официален двубой с батковците.

И ако за отбора, съставен от най-големите момчета, не бе кой знае каква изненада, че победиха далеч по-големите си и по-опитни съперници, то за тандема Ангелов – Кирилов бе истински шок допуснатото поражение от сборен отбор от най-малките момченца и момиченца от дома. Засрамени, футболисти и треньори на Витоша дори не посмяха да приберат обратно топките, с които се изиграха мачовете, но гарантираха, че напролет ще търсят реванш – този път на свой терен в Бистрица.

Още от БГ Футбол

Виж всички