Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Porsche вече са с три свободни места за "Льо Ман", приказката за Лийб и Дюма свърши

Porsche вече са с три свободни места за "Льо Ман", приказката за Лийб и Дюма свърши

Тазгодишните световни шампиони от сериите по издръжливост (WEC) и победителите от "24-те часа на Льо Ман" Ромен Дюма и Марк Лийб няма да присъстват на стартовата решетка догодина. Те ще продължат да работят за немския конструктор, но с други роли, а Нийл Яни остава единственият пилот от екипа им, който ще продължи със състезанията занапред.  

Лийб ще заеме позиция в клиентските програми на Porsche, докато мястото на Дюма все още не е ясно. Заедно с мястото на Марк Уебър, който прекрати състезателната си кариера в Бахрейн миналата седмица, Porsche вече разполага с три свободни състезателни места, които ще поблазнят много състезатели, особено тези, върху които се стовари най-тежко новината за излизането на Audi от шампионата.

Пилотите на Porsche в GT сериите Ник Тенди и Ърл Бамбър, които караха победното 919 на "Льо Ман" през 2015 година, изглеждат като най-сигурните хора, които ще заемат две от местата. Пилотът на Audi Андре Лотерер също гледа към свободното място в Porsche. Друг вариант за него остава и място в DTM сериите с Audi.

Официално имената на пилотите за сезон 2017 във WEC ще бъдат обявени на годишна церемония, на която ще бъдат връчени и наградите на световните шампиони при пилотите и конструкторите. Датата е 3 декември.

Президентът и вицепрезидентът на Porsche LMP1 заявиха: "Кампанията ни се възползва многократно от опита на Ромен и Марк през годините, особено по време на изграждането на отбора и подготовката за "Льо Ман". Оттогава преминахме през силни и слаби моменти, но съм изключително щастлив, че тези две момчета могат да се нарекат световни шампиони и победители от "Льо Ман".

Ромен Дюма има записани две победи от историческото 24-часово състезание на името си, а след втората този сезон заяви, че мечтата му е станала реалност. И двамата пилоти са състезатели за Porsche за повече от 10 години, а занапред ще продължат да подкрепят тима от разстояние.

Снимка: Porsche

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти