Петър Чех: Сега е шансът ни за титлата

Петър Чех: Сега е шансът ни за титлата

Вратарят на Арсенал Петър Чех заяви, че сега е най-добрата възможност тимът да стигне до титлата. Причината според него е, че отборът разполага с дълбочина и опции на резервната скамейка.

"Мисля, че сега имаме дълбок състав. Нямахме късмен миналия сезон с някои сериозни контузии. Трябваше да използваме едни и същи играчи в толкова много мачове. В определени периоди на сезона това се отрази, коментира Чех. - Загубихме точки, защото нямахме възможност за ротации. Този сезон е различно. В Шампионската лига, купите и Висшата лига играят различни футболисти. Мениджърът има избор и това ни помага. Всички изглеждат в оптимално физическо състояние."

"Миналия сезон всички говориха за това до къде можем да стигнем. Завършихме на най-добрата позиция за клуба от доста време, но нещо малко ни липсваше, за да стигнем до титлата. Този сезон подхождаме стъпка по стъпка, опитваме се да подобрим представянето си и мисля, че сме на прав път", допълни още чехът.

Арсенал за пореден път направи добро начало на сезона, но през последните години винаги губеше позиции през зимата или пролетта и в края не бе сред кандидатите за титла.

Още от Футбол свят

Виж всички