Волейболната националка Емилия Николова демонстрира завидни кулинарни умения. Състезателката на японския шампион НЕК покани съотборничките си на вечеря, за да сплоти колектива. Еми сготви традиционна българска вечеря, която изуми японките.
"Приготвих им боб, шопска салата и за десерт крем карамел - разказа пред "7 дни спорт" волейболистката. - Те си облизаха пръстите. Изкарахме си много добре. Опитваме се да разчупим атмосферата, защото те са много срамежливи и не говорят много добре английски."
От своя страна съотборничките на Емилия я поканиха в кулинарното училище, което посещават.
"Исках да опитам нещо ново - допълва Еми. - Там подготвят съставките и ти обясняват кое как да направиш. Преди това си избираш нещо от менюто и започваш да твориш. Направи ми впечатление, че доста жени посещават кулинарното училище. Иначе аз умея да готвя всичко, но най-много обичам да правя сладкиши. За рождения ден на майка направих сладки, които занесох в залата на тренировка, и всички останаха очаровани."