Двама футболисти на Дунав пропускат контролата с Динамо

Двама футболисти на Дунав пропускат контролата с Динамо

Tреньорският щаб на ФК Дунав (Русе) няма да може да разчита на двама свои футболисти за контролата с Динамо (Букурещ), която ще се играе утре вечер в румънската столица. Това съобщиха от русенския клуб.

Бранителят Тейнур Марем се наложи да бъде заменен принудително в срещата с Черно море (Варна). Той е преминал ядрено-магнитен резонанс, след който е станало ясно, че не се касае за разтежение или разкъсване, а само за навяхване. Въпреки това му бе дадена по-дълга почивка. Нападателят Бранимир Костадинов пък все още очаква специална маска, с която да играе, докато се възстанови напълно. Той е със счупена лицева кост след сблъсък с противников играч по време на срещата с Пирин (Благоевград).

От русенския клуб информират, че междувременно Ангел Здравчев е преотстъпен в състава на Литекс (Ловеч), където до края на годината ще трупа необходимите му игрови минути. В същото време към щаба на Дунав се присъединява Светлин Симеонов, който ще подпомага дейността на изпълнителния директор Ивайло Петков по отношение на спортно-техническите въпроси. От клуба припомнят, че Симеонов е бил част от русенския отбор, който преди години се състезаваше във втория ешелон, а преди това има сериозна кариера в Ботев (Враца), Спартак (Плевен), Локомотив (София), Черноморец (Бургас), както и в руския Алания и в турския Аданаспор.

Още от БГ Футбол

Виж всички