Фенове на Левски питат: Как така Натанаел стана българин за два месеца?

Фенове на Левски питат: Как така Натанаел стана българин за два месеца?

Феновете на Левски от “Източен фронт” изпратиха декларация до редакционния отдел на Sportal.bg, в която изразяват острото си негодувание от начина, по-който в изключително кратки срокове бразилските футболисти на българския шампион Лудогорец получават български паспорти.

Предлагаме ви пълния текст без редакторска намеса:

До

Вицепрезидента на Република България


Министъра на Правосъдието


Директора на Съвета за придобиване на българско гражданство


Председателя на ДАНС
г-н Кирил Домусчиев

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

ОТ
ФЕНОВЕТЕ НА ФК ЛЕВСКИ СОФИЯ-"ИЗТОЧЕН ФРОНТ"

Да сбъднем на Натанаел детската мечта, или как за по-малко от два месеца се става българин.

Скъпи гореизброени български високопоставени политици, чиновници, общественици, служители и бизнесмени, искаме да изкажем нашето възхищение от вашия неуморен труд и висок професионализъм и себеотдаденост към милата ни родина. Тези благодарствени редове отправяме към вас и вашия морал и законосъобразността на вашите действия или бездействия по случая "Натанаел".

Вие дадохте пример как може бързо, честно и с пълен набор от документи, без изпит по български език, с мигновена проверка на службите, за по-малко от два месеца, да сбъднете детската мечта на един бразилски футболист да заслужи, получи, придобие български паспорт /молбата е подадена през май 2016 и удовлетворена през юли 2016/.

Искаме да напомним не на вас, а на милионите обикновени Българи, че към момента залежават между 18-20 хиляди молби за българско гражданство, подадени по надлежния ред с напълно окомплектовани документи и с доказан български произход на хора, говорещи на майчиния ни език, живеещи в Република Македония, Западните покрайнини - "Република Сърбия", Румъния, Молдова, Украйна и много гагаузи българи.

Голяма част от тези хора са внуци на комити, патриоти и войници, дали живота си за осъществяване на националния ни идеал. Те чакат по 2-3 години за паспорт, те са с имена Спас, Ванче, Димитър, Орце, няма между тях Натанаел, Кафу, Сисиньо. Те се редят в студ и пек пред Министерство на Правосъдието, те получават грубо отношение и в много случаи им се искат пари за леляния български паспорт.

В контекста на всеобщата заплаха от тероризъм и с оглед на националната ни сигурност, служителите на ДАНС проверяват всеки кандидат за бг гражданство между 8-10 месеца. А Натанаел - колко?!

Господа властимащи, всеки един такъв акт на погазване на законите и процедурите, създаващ един нов  българин, като Натанаел, гони стотици млади хора от страната ни и ги кара да губят вяра в институциите.

Ние, феновете на ФК "ЛЕВСКИ", призоваваме за задълбочена проверка на скандално придобитите български паспорти от бразилските футболисти на ФК "Лудогорец" и незабавно прекратяване на тази порочна практика.

Уверяваме ви, че със законови средства, ние, най-голямата общност в страната, ще стигнем докрай!

"Източен фронт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти