След трагедията с Траян Дянков: Орела временно поема Спартак (Варна)

След трагедията с Траян Дянков: Орела временно поема Спартак (Варна)

Старши треньорът на Спартак (Варна) Атанас Атанасов разкри целите на тима в Североизточна Трета лига и най-близките планове на клуба пред "ВарнаУтре". Както е известно, утре, от 18:00 часа, отборът играе първия си мач от новия сезон в Хитрино с местния тим, който също е новак в третия ешелон. Срещата е от втория кръг, тъй като в първия варненци почиваха.

- Защо станах треньор?

- След трагедията с Траян Дянков нямаше кой да го наследи, а и аз имам морални ангажименти към паметта му. Продължаваме да търсим нов старши треньор и докато го намерим, ще изпълнявам тези функции.

- Целите на отбора в първенството?

- Да сглобим отбор в движение, който да вземе колкото се може повече точки през есенния полусезон. През зимата, съобразно представянето ни и финансовото ни положение, ще решим какво да правим занапред. Засега има индикации, че може да се случат хубави неща напролет.

- Има ли притеснения, че може да обере негативите при лоши резултати?

- Нямам притеснения, нито страх. Наясно съм, че при така стеклите се обстоятелства - малко време за подготовка и правене на отбор и внезапната кончина на Траян, няма да влезем максимално подготвени в първенството, но се надявам времето да работи за нас.

- "Б" група?

- На този етап не сме готови за професионален футбол, защото нямаме стадион, а базата не е в завършен вид. Първо трябва да изградим клубна инфраструктура, да си подредим къщата и да подсигурим издръжката. Когато стане, тогава ще мислим за "Б" група.

- Базата?

- Направихме подобрение на тревното покритие на "Локомотив", сега се извършва и ремонт на съблекалните. Следващата стъпка е да направим терена да автобусната спирка, но в момента не мога да се ангажирам със срокове. Искам обаче да е ясно, че за всичко това, което се случи дотук със Спартак, заслугата е на кмета на Варна Иван Портних и Тодор Балабанов. Двамата много ни помагат и правят всичко възможно да продължат да ни помагат.

- Как иска да изглежда отборът?

- Възможно най-скоро клубът да разполага със свой стадион, завършена база и да се самоиздържа поне на 40-50 %. Получи ли се, ще съм спокоен за бъдещето.

Снимка: "ВарнаУтре"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти