Барса представи Барцокас, той обеща хубав баскетбол

Барса представи Барцокас, той обеща хубав баскетбол

Гръцкият специалист Йоргос Барцокас официално бе представен като треньор на баскетболния Барселона. Новият наставник на Александър Везенков обеща хубав баскетбол от възпитаниците си, както и борба за всички възможни титли, както повеляват традициите на каталунския гранд.

52-годишният Барцокас е шампион на Евролигата от 2013 година с Олимпиакос, а през сезон 2015/2016 бе начело на един от руските участници в надпреварата - Локомотив Кубан (Краснодар).

“През последните две години Барса не спечели достатъчно, а именно титлите са най-важното нещо за клуб от подобен статут. Точно това е и моята цел, като същевременно ще се постараем да показваме добър баскетбол, който да се харесва на феновете ни”, каза Барцокас при представянето си.

“Да, наясно съм с напрежението, но когато се съгласих да подпиша отлично знаех къде идвам. Когато клуб като Барселона ти направи оферта - не мислиш особено дълго”, добави още той.

“Наясно съм с желанията на ръководството. Смятам, че гледаме в една и съща посока и споделяме подобна визия. Очаква ни много работа, но нужните инструменти са налицe”, завърши Барцокас.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти