360 градуса по скалата на ДеРоузън (видео)

360 градуса по скалата на ДеРоузън (видео)

Олимпийският шампион в мъжкия баскетбол САЩ продължава да мачка по време на подготовката си за Рио 2016. Играчите на Майк Кжижевски за втори пореден мач смачкаха Китай, а след 49 точки разлика в първия двубой, сега закотвиха дистанцията между себе си и азиатците на точно 50 - 107:57.

Най-зрелищното изпълнение в срещата, макар и несполучливо, бе дело на ДеМар ДеРоузън. В заключителните минути на двубоя гардът на Торонто Раптърс остана на сантиметри разстояние от една от най-великите забивки в историята и буквално пробва да унижи един от съперниците си с изпълнение на 360 градуса през неговата съпротива, но бе фаулиран и не успя.

В социалните мрежи моментално се появиха редица коментари, най-добрите от които предполагаха, че ако изпълнението му бе успешно, китайският баскетболист е трябвало да се откаже от спорта, че това е щяла да бъде втората най-добра забивка след тази на Винс Картър срещу Фредерик Вайс през 2000 година в Сидни и дори, че успешно изпълнение е щяло да отприщи Трета световна война.

Американците нямат загуба в контроли и официални мачове вече 10 години.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти