ФК ЦСКА 1948: Заедно ще създадем най-елитния клуб в България

ФК ЦСКА 1948: Заедно ще създадем най-елитния клуб в България

Ръководството на ФК ЦСКА 1948, в лицето на председателя ген. Иван Мечков, разпространи отворено писмо до медиите, в което разяснява причините за неговото създаване.

"Бихме желали да Ви уведомим, че на 19 юли 2016 г. в зала № 1 на Централния военен клуб, от над 200 присъстващи бе учредено Сдружение ФК ЦСКА 1948. Зад създаването на Сдружението с нестопанска цел застанаха много спортни фенове, бивши играчи на ПФК ЦСКА, представители на други спортове, военни, дейци на културата, образованието и науката, бизнесмени от различни сфери и др.

Каузата ни е да създадем и наложим изцяло иновативен модел на управление на спортен клуб, който да не бъде подвластен на частни интереси, а да се управлява прозрачно и в интерес на своите членове. Основна цел на новосъздаденото Сдружение е да обедини всеки спортен фен и съмишленик изповядващ идеали като достойнство, чест, законност, прозрачност, армейска дисциплина и воля за победа.

Към Сдружението е учреден и спортен клуб със същото име ФК ЦСКА 1948, който има амбиция да получи членство в БФС и да развива и популяризира футбола на всички нива и възрастови групи. Клубът ще осъществява основно спортно-състезателна дейност по футбол, като има желание да участва със свои представителни отбори във всички възрастови групи в първенства и турнири в системата на БФС.

Сдружението ще се опита да обедини усилия с различни държавни, общински и граждански организации, работещи в областта на спорта, с цел да съдействат за развитие и популяризиране на футбола сред децата, младежите и възрастните на територията на Република България.

Ръководството на Сдружение ФК ЦСКА 1948  чрез своя клуб има за основен приоритет да изгради силна детско-юношеска школа на територията на град София и да положи трайни и солидни основи за развитие на талантливи и надарени спортисти. Ние вярваме, че създаването на елитна футболна школа и възпитанието на децата в нея в духа на високо спортно майсторство и воля за победа, е единственият правилен път за развитие на нашето Сдружение и Клуб.

Доказани футболни специалисти вече изразиха своето желание и готовност да подпомогнат безвъзмездно този социален проект. Имаме уверението и на множество частни структури и съмишленици, които желаят и финансово да допринесат за стабилитета и развитието на амбициозното начинание. Искрено се надяваме, че ще получим подкрепа от всички, припознаващи себе си в идеалите и амбицията на нашето Сдружение и заедно ще създадем най-елитния футболен клуб в България".

С уважение,
Ген. Иван Мечков
Председател на Сдружение ФК ЦСКА 1948


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички