Стилиян Петров на 37!

Стилиян Петров на 37!

Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров празнува своя 37-ми рожден ден днес. Рекордьорът по мачове с фланелката на “лъвовете” изуми футболния свят тази пролет, когато обяви решението си да се завърне на терена четири години след като прекрати преждевременно кариерата си заради очертаващата се тежка битка с левкемията.

Стан обаче демонстрира нечовешки дух, пребори коварната болест и в края на април публично заяви огромното си желание отново да си спечели място в големия футбол. "Хората може би се съмняват, може би ще задават много въпроси, но аз винаги съм вярвал, че ако се трудиш здраво, ще влезеш във форма. Сегашното ми физическо състояние се доближава до това от момента, в който се отказах. Ще видим какво ще се случи", заяви в края на април легендата на Селтик и Астън Вила.
Стилиян Петров тренира с Астън Вила Нещо повече, спечелилият четири пъти титлата в шотландската Висша лига с фланелката на "детелините" полузащитник вече е в Австрия, където започна подготовка с “виланите”. Надеждата на Стан е, че в крайна сметка ще получи предложение от новия мениджъра Роберто Ди Матео да сложи официално отново фланелката на Вила и да помогне на тима в битката му за бързото завръщане във Висшата лига.

Екипът на Sportal.bg пожелава на Стилиян Петров най-важното - здраве, щастие, много любов в семейството му и така мечтаното официално завръщане на терена с фланелката на Астън Вила!

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички