Наставникът на Етър Ферарио Спасов изрази задоволството си от селекцията на тима. Феро гарантира, че великотърновци ще бъдат фактор в "Б" група.

"Селекцията ни е стегната. Направихме добър избор. Това са момчета, на които им се играе футбол. Много се радвам, че Петър Димитров прояви разбиране и остана в Етър. Така че на този етап няма от какво да се притеснявам. Създадени са условия да се чувстваме спокойни и да подготвяме отбора за новия сезон в "Б" група. Хубаво е, че повечето нови момчета са минали през академията на Литекс и в един момент аз бяха човекът, който се занимаваше с тях там. Ние обаче сме ги привлекли заради качествата им. Играчите не са взимани на сляпо, без да се знаят техните възможности. Това са научени футболисти. Оптималната група, с която ще работим, са 18 полеви играчи и 2-ма вратари. Ще качим в първия отбор и две-три момчета от школата на Етър", коментира Спасов.

"На този етап, в началото на подготвителния период, треньорите сме малко предпазливи. Не зная за кой път ми е да започвам с толкова много нови играчи и да изграждам отбор. Ще бъдем силни и конкурентни. Няма да позволя да вегетираме в групата. Убеден съм в качествата на момчетата. С подкрепата на феновете вярвам, че ще успеем. Това ми е в съдбата и кариерата. Зная как трябва да се реагира в такава ситуация. Сигурен съм, че ще направим отбор, от който Велико Търново няма да се срамува", добави Феро.

sport-vt.com