Локо (ГО) и Червенков готвят дългосрочна стратегия

Локо (ГО) и Червенков готвят дългосрочна стратегия

Подготовка за новия сезон започна влезлият в „А" група Локомотив (Горна Оряховица). Под бурните овации на събралите се фенове вчера новият старши треньор Ангел Червенков изведе футболистите за първа тренировка на стадион „Локомотив". 17 играчи се включиха в заниманието, като сред тях бяха и пет нови попълнения. По-рано през деня треньорският щаб и подкрепленията бяха представени на пресконференция.

Президентът на “железничарите” Даниел Костадинов благодари на досегашните треньори Сашо Ангелов и Александър Томаш и подчерта, че целите на Локомотив са да играе добър футбол и да запази мястото си в елита. Той представи и новия треньорски екип. "Радвам се, че Ангел Червенков идва като треньор с големи успехи, той е шампион на България като футболист и треньор", заяви клубният шеф, цитиран от "sport-vt.com".

"За мен е голяма чест, че бях поканен в моя бивш отбор. Това е едно признание. Важна е подкрепата на кмета Добромир Добрев и управата, които показват, че искат да се гради нещо трайно. Няма да говорим само за присъствие в елита, а Локомотив да има основа, върху която да се градят и развиват нещата в следващите години", каза Червенков.
 
Шампионът на България с Литекс поясни, че с екипа му са предложили сериозна концепция за развитието на футбола в Горна Оряховица. Тя включва както изграждане на класен отбор, така и методика, по която да работи ДЮШ. Помощници на Ангел Червенков ще бъдат синът му Даниел и Милчо Сирмов, а до няколко дни ще бъде обявен треньорът на вратарите. Отборът бе напуснат от вратаря Пламен Колев, Иво Михайлов, Ерик Почански, Иван Пенев, Денислав Мицаков, Димитър Алексиев и Аймен Суда.

Вчера бяха представени и първите нови попълнения, с които клубът вече има договори. Това са вратарят Стефано Кунчев, централният защитник Николай Дичев, халфовете Димо Атанасов и Николай Христов и нападателят Виктор Шишков.  "Селекцията е отворен процес. Водим преговори за играчи на всички линии", поясни Червенков. В момента той разполага с 16-17 футболисти, но групата ще бъде попълнена до 25.

Още от БГ Футбол

Виж всички