Балъков и Цветанов станаха шефове на Етър

Балъков и Цветанов станаха шефове на Етър

Легендите на великотърновския футбол и бронзови медалисти от „САЩ-94” Красимир Балъков и Цанко Цветанов влязоха в новия Управителен съвет на „Етър”, заедно с още няколко нови членове. Това стана ясно след проведеното днес Общо събрание на клуба. Балъков и Цветанов ще работят за имижда на „Етър”, както и ще помагат с футболни и организационни съвети с огромния си опит, натрупан във футбола. Нови членове на клубната управа са още проф. Георги Камарашев – зам.-кмет на Община Велико Търново и Петър Колев – управител на „Тремол”, а Александър Нанков бе преизбран за президент на клуба.

Събранието се проведе заради изтичането на тригодишния мандат на досегашната клубна управа. Отчет на досегашната работа бе първа точка от дневния ред: „Етър Велико Търново” бе създаден с цел да продължи традициите в нашия град и влизане в професионалния футбол, което бе изпълнено. Клубът няма задължения и е финансово стабилен. Всички задачи за този мандат са изпълнени”, заяви досегашният президент Александър Нанков в отчета си, който бе приет единодушно от членовете на Общото събрание.

Втората точка бе за промяна в името на клуба или по-скоро корекция в наименованието. Предложението бе на Стефан Атанасов за по-лесна работа с официалните документи. Прието бе занапред клубът вместо Сдружение с нестопанска цел „Етър Велико Търново” да се казва Сдружение с нестопанска цел „ФК Етър ВТ”. Клубната емблема няма да бъде променяна. Тя е патентована от Фенклуб „Етър” и по предложение на Цветомир Бояджиев ще бъде сключен договор с клуба за безвъзмездното й ползване върху екипировката и всички отличителни знаци, свързани с дейността на ФК Етър Велико Търново.

Третата и основна точка бе освобождаване на досегашния Управителен съвет и избиране на нов. Поради изтичане на досегашния тригодишен мандат сегашните членове бяха освободени. Предложени бяха пет имена, които бяха избрани единодушно. Това са Красимир Балъков, Цанко Цветанов, проф. Георги Камарашев – зам.-кмет на Община В. Търново, Петър Колев – управител на „Тремол” и Александър Нанков, който по решение на новата управа отново ще бъде президент (председател) на клуба. За първи път в сегашния футболен клуб официално влиза и представител на местната община.

Александър Нанков обяви и една структурна промяна в спортно-техническия щаб. Стефан Атанасов става спортен директор на „ФК Етър ВТ”, а за администратор е назначен дългогодишният секретар на Зоналния съвет на БФС Страцимир Тинчев.

"Велико Търново Спорт"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти