НКП на Левски: Няма да подаваме оставка

НКП на Левски: Няма да подаваме оставка

Националният клуб на привържениците на Левски изрази позицията си за случващото се в Левски. Организацията е категорична, че няма да бъде подавана оставка от Управителния съвет, както сториха Иво Тонев, Николай Илиев, Николай Иванов, Георги Гинчев, Илия Христов като представител на сдружение "Сини Сърца", както Иван Христов и Андрей Арнаудов като представители на "Междинна станция".

Предлагаме ви пълния текст на декларацията:

Актуалната управленска ситуация в ПФК „ЛЕВСКИ“ бе предмет на широко и задълбочено обсъждане от представители на фракциите, членуващи в НКП. Срещата на организираните Левскари се проведе по време на традиционния летен футболен турнир между привържениците.

Единодушно бе взето решение НКП да не подава оставка от УС на Левски и да запази своето присъствие в него, тъй като смятаме, че моделът на управление на клуба, за който сме се борили, е единственият правилен и не бива да се допуска неговото разбиване.

Твърдо вярваме, че пътят по който сме поели е много дълъг и не е никак лесен, но е единственият верен за доброто на любимия отбор. Поради тази причина намираме, че негативите, които търпим от участието си в УС си заслужават, защото спомагат за прозрачно управление и са гарант срещу връщането на порочния модел „бащица“.

НКП смята, че масовото подаване на оставки в УС на Левски поставя под съмнение функционирането на клуба и подготовката за предстоящия сезон, в който трябва да се наблегне изключително много върху спортно-техническите резултати. В предстоящият сезон трябва да се надгражда в игрови план, за което е говорено многократно на заседанията на УС. В тази връзка НКП настоява мажоритарните собственици да осигурят необходимите ресурси за постигане на по-високи резултати.

Трябва да припомним, че основният приоритет на УС на клуба през изтеклия сезон бе стабилността – финансова и административна. Организираните привърженици подкрепяха безрезервно тази позиция.  Нещо повече – осигуриха необходимия комфорт за постигането на тази цел както на УС, така и на треньор, спортен директор и футболисти, преглъщайки някои откровено посредствени прояви.

На следващо място, НКП смята, че оставките в УС  са във вреда на ПФК ЛЕВСКИ, тъй като доведоха до тежки разединения в синята общност.

Специално внимание обръщаме на факта, че сътресенията се случват в момент, в който се извършва безпрецедентно погазване на футболните правила и законите на държавата чрез създаването на ГМО урод с цел заобикаляне плащането на огромни задължения и погазването на спортните принципи.

Организираните привърженици ще продължим да настояваме клубът да предприеме всички законови действия, сезирайки компетентните български и международни институции за грубото неспазване на законодателство и правилници.

Ръководството трябва да излезе с остра и ясна позиция, осъждаща това безобразие.

Левски не може и не бива да насърчава селския тарикатлък.

Организираните привърженици очакват, че след като посоченият за главен виновник за проблемите в управлението на клуба, който в същото време не спести сили за налагането и утвърждаването на гореспоменатия модел, вече не е част от него, УС ще заработи абсолютно професионално и прозрачно, спазвайки устава на дружеството, а отборът ще постигне сериозни спортни резултати в България и Европа, които прилягат на името ни.

В тази връзка НКП потвърждава ангажимента си да продължи да работи в Управителния съвет единствено и само в интерес на клуба и неговите привърженици.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти