Томов: Наско, мисли какво говориш!

Томов: Наско, мисли какво говориш!

Бившият главен акционер на ЦСКА Александър Томов даде интервю пред Sportal.bg. Той отговори на Наско Сираков, който по-рано днес заяви, че преди 10 години е казал, че Томов ще ликвидира "червените". Томов припомни на Вълка, че има шест победи над Левски и заяви още, че след смяната на правителството е бил подложен на жесток натиск и поради тази причина негови задгранични партньори са пострадали.

- Как ще коментирате думите на Наско Сираков, че още преди 10 години е казал, че Сашо Томов и "Титан" ще ликвидират ЦСКА?
   
- Когато заклет левскар говори за ЦСКА, трябва да се внимава. Неговата истина е не повече от 5%. Да му припомня, че през втория мандат имам 6 победи срещу Левски. По принцип когато хората говорят, първо трябва да мислят. Ако членовете на Изпълкома могат да четат баланси и договори, с които разполагат, ще видят, че от 38 млн. лева, сега ЦСКА има 21 млн. лв.  задължения, от които 4 млн. са натрупани през последната година. При мен финансовото състояние се е подобрило с пъти. Но когато се работи с пропаганда и се защитават някакви интереси, винаги може да се твърди всичко.

- Тогава защо напуснахте ЦСКА?
   
- След смяната на правителството бях подложен на сериозен натиск. Пострадаха мои задгранични партньори. Така бяха прекъснати значителни финансови потоци, които отиваха в ЦСКА. Базата ми беше категорично отказана, въпреки че имахме средства за нея. Нямах друг избор освен да потърся партньори. Това беше морална позиция.

- Защо се разделихте с вашите нови партньори?
   
- Първоначално те говореха за съвместно управление. По-късно, през март, казаха, че ще управляват сами. Аз си тръгнах когато ЦСКА бе на първо място, с 6 точки преднина пред Лудогорец. След това, през април, неочаквано решиха да прехвърлят всичко в нов клуб и да бастисат стария. Върхът на всичко бе да разпуснат отбор за милиони. Така че Наско, мисли какво говориш! Историята няма как да бъде скрита! Рано или късно задкулисната мафия ще бъде наказана! Вместо да говориш за ЦСКА, помисли за националните отбори и футбола, който ръководите от много години.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички