Гледай на живо

Легенди се събират по повод 30-годишнината от САЩ '94

Тръст "Синя България" скочи на Левски за пасивността срещу тима на Гриша Ганчев

Тръст "Синя България" скочи на Левски за пасивността срещу тима на Гриша Ганчев

Ръководството на Тръст "Синя България" е възмутено от пълната пасивност на Левски, относно допускането на новото дружество на Гриша Ганчев - ПФК ЦСКА-1948 АД, който е прекръстеният Чавдар (Етрополе), закупил впоследствие четирикратния шампион на България Литекс, в новата "А" група.Както е известно, финансовият директор Константин Баждеков представляваше Левски на срещите с БФС  и холандската фирма “Hypercube“ (консултант по проекта) за новата Първа професионална лига.

Ето пълното съобщение на Тръст "Синя България" без редакторска намеса:

Като съсобственици на 10% от капитала на Левски, членове на Управителния съвет на клуба и най-вече като привърженици, сме изключително възмутени от позицията на клуба или по-скоро пасивността и липсата на такава, относно извършеното безобразие с допускането на ЛИТЕКСЦСКА София в елита на българския футбол.

Искаме да припомним, че изваждането на Литекс в мача на Герена и последвалото отнемане на точки, попречи сериозно на Левски да се бори за титлата и де факто предреши първенството.
Връщането на Литекс в А група и смяната на името му на ЦСКА София е отвратително престъпление срещу феърплея, за който от БФС уж така силно лобират.
Тръст „Синя България” нееднократно е заявявал твърдата си позиция, че Левски трябва да се противопостави с всички възможни сили и средства на това. Сигурни сме, че скроеният блудкав водевил с оставките в клуба в последните дни е именно с цел да бъде отклонено вниманието на привържениците на Левски от това, да бъде размита отговорността както всеки път и най-вече да бъде подкрепено решение и проект, които в никакъв случай не се базират на основите и принципите на спорта и отговорното гражданско общество.
Тръст „Синя България” е създаден с идеята, че привържениците са най-важната част от футбола, заедно с джентълменството, честността и достойнството. Смятаме, че с административните маневри на БФС се потъпкват именно тези изначални и важни принципи в спорта и това се случва с мълчаливото съгласие и подкрепа на мажоритарните собственици на Левски, които са водени единствено от страх и невъзможност да поемат отговорност за делата си.
Тръст „Синя България” е сигурен, че привържениците на Левски не одобряват действията на клубното ръководство, собствениците, както и на държавата, която с лека ръка се отказа да събере вземанията си, като дори упражни сериозен натиск върху футболната централа за взимане на това безпринципно решение.. Искаме да предупредим, че така се слага началото на един порочен прецедент, който ще позволи на всеки отбор да се измъкне лесно от задълженията и дълговете си.

Левскарите ще намерят справедлив и ясен начин да изразят мнението си по този важен въпрос съвсем скоро!

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички