Погледнете към Саша Тарханов

Погледнете към Саша Тарханов

Ясно е, че България не разполага с достатъчно класни футболисти, които може да изведат националния отбор до голям форум. По принцип най-правилно е в представителния тим да попадат играчите, които са в най-добра моментна форма, но в крайна сметка този филм сме го гледали много пъти.

Излиза, че дали е този, или e онзи от сегашния състав, е все тая. Като не можем да се класираме на Европейско или Световно първенство с наличните състезатели, по-добре е да започнем от нулата. Тоест, наистина да има подмладяване. Не както досега. Само приказки, а общо взето едни и същи състезатели се въртят. Така или иначе всички ни бият?

Затова е по-добре да се залага на талантите и на няколко от най-изявените ни играчи. Ясно е, че в България не се работи достатъчно с младите футболисти, но като се залага повече на тях, може някой да стане. Но за да имаме успех в едно такова начинание, ни трябва и подходящ треньор. Наставник от рода на Александър Тарханов, който знае как да работи и развива младоците.

Ерудиран специалист, който освен с чисто футболните си познания, се слави и със своя психологически подход към младите таланти. Не случайно едни от най-добрите футболисти в Русия като Сергей Семак, Дмитри Холхлов и Роман Широков са негово производство, а сега е на път да доразвие качествата на тези в Славия.

Още от БГ Футбол

Виж всички