Пелето фаворит за поста на Гонзо

Пелето фаворит за поста на Гонзо

Почти целият Управителен съвет на Левски подаде оставки. Именно той взимаше всички решения при "сините" през последната половин година. Въпреки това на "Герена" имат сериозни проблеми, след като останаха без спортен директор месец преди завръщането на 26-кратните шампиони на България в евротурнирите.

Георги Иванов - Гонзо подаде оставка и няма да се върне. Надзорният съвет няма да приеме оставката на Иво Тонев, като ще се търси вариант УС да се стабилизира и възстанови, но Гонзо със сигурност е аут от Левски. Така тримата собственици - Иво Тонев, Николай Иванов и адвокат Александър Ангелов, вече търсят и коментират кого да назначат за спортен директор, тъй като подготовката започва след по-малко от седмица.

Вариантите за заместник на Гонзо са няколко, но една от кандидатурите е над всички. Фаворит за поста е Станислав Ангелов, който последните две години е шеф на Детско-юношеската школа на "сините" на стадион "Раковски".

Левски - Рилски спортист 3:0 

Пелето е млад, амбициозен и не веднъж е хвален последните месеци от Иво Тонев за свършената от него работа на "Раковски", като дори може би е най-хваленият от него през последните 12 месеца. 38-годишният бивш национал е близък най-вече с Тонев, а също така и с Гонзо, като последната година почти не е пропуснал мач на първия тим в София, но и в провинцията. Непрекъснато е бил в контакт с тях и има ясна представа какво се случва. Ангелов не веднъж е казвал, че иска да върне левскарския дух на "сините", като именно върху това работи в школата. "Левски трябва да си върне левскарския дух. Играчите да знаят, уважават и да се раздават за свещената синя фланелка. Освен това да има предимно българи, както е било в най-добрите отбори в историята на 102-годишната история на нашия клуб", коментира пред Sportal.bg преди време Пелето.

Времето е прекалено малко, а Тонев, който определено коли и беси в Левски, трябва да решава бързо. Станислав Ангелов не веднъж и два пъти е говорил с него затова каква трябва да е визията на Левски в неговите очи, като собственикът с доста от нещата има същите виждания и разбирания, но поради незнайни причини не са вкарани в действие.

Левски показа уникален екип за 100-годишнината 

Мажоритарните собственици на "сините" са категорични, че новият спортен директор трябва да бъде човек, който е наясно със ситуацията в клуба, а също така и с минало в Левски и ще се приеме добре от феновете, които са доста разочаровани от случващото се по горните етажи в клуба. Ангелов е отлично запознат със ситуацията и няма да има нужда тепърва да опознава клуба, той познава отлично Елин Топузаков, Асен Букарев, Роко Перота и целия щаб на "сините". Бившият национал има 259 мача и 11 гола, като беше капитан през последният си сезон - 2013/2014 година. Освен това е вдигал с екипа на Левски три пъти титлата, четири пъти купата на България и е на пето място по-изиграни най-много мачове в Европа - 47.

Бившият съотборник на Ангелов Христо Йовов, който за малко беше на този пост през 2014/2015 година, също е вариант. Настоящият шеф на Пелето в ДЮШ Даниел Боримиров също е бил сред коментираните, тъй като именно с него на този пост Левски спечели последната си титла през 2009 година, а през 2013 година я загуби 17 минути преди края. Има още две именна сред кандидатите, но Sportal.bg научи, че Станислав Ангелов в момента е с най-големи шансове.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички