Звезда от Евролигата в състава на България

Звезда от Евролигата в състава на България

Един от най-добрите играчи в Евролигата може да подсили националния отбор на България за квалификациите за ЕвроБаскет 2017. Става дума за Дариъс Адамс от Лаборал Куча, който попадна в разширения състав на родината ни, но участието му зависи от това дали документите му за получаване на паспорт ще бъдат готови в срок.

27-годишният американец направи истински фурор с екипа на баския тим, с който стигна до Файнъл 4 в най-силната клубна надпревара на Стария континент. В общо 29 мача той записа по 13.2 точки, 4.0 асистенции, 2.2 борби, 1.3 отнети топки и 0.1 блокирани изстрела. Адамс е висок 189 сантиметра и играе като плеймейкър.

В плановете на Любомир Минчев попадна и друг американски играч, който е в сходна ситуация с Адамс и всичко зависи от документите. Става дума за Джейсън Уошбърн от Сигал (Прищина), който се подвизава като център. Уошбърн е на 26 години и е висок 209 сантиметра, като през отминалия сезон помогна на косоварите да защитят титлата си в Балканската лига със средни показатели от 17.5 точки, 8.8 борби, 1.3 асистенции, 2.0 чадъра и 0.8 отнети топки в 12 двубоя от Балканската лига.

В състава за всеки двубой може да има само един натурализиран баскетболист, а ако и двамата получат паспорти, Минчев вероятно ще се съобразява с нуждите на отбора за конкретните двубои.

"За двамата играчи, американци, които са с условности има процедури, които не знаем дали ще се получат навреме. Трябва да изпратят някои документи, нещата са задействани, но ще видим дали всичко ще се получи до лятото", каза Минчев.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти