Ботев плаща 6000 евро на Голас за довиждане

Ботев плаща 6000 евро на Голас за довиждане

Ботев (Пловдив) най-вероятно ще успее да се раздели с вратаря Виктор Голас, пише "7 дни спорт". Първоначално 25-годишният бразилец отказа да разтрогне. Той има договор за още една година. По непотвърдена информация обаче двете страни са напът да постигнат споразумение за преждевременна раздяла. Твърди се, че на Голас ще му бъдат изплатени 2 месечни заплати. Това означава, че ще получи обезщетение в размер на 6000 евро.

До няколко дни се очаква да има окончателно развитие по казуса. Ботев вече привлече вратаря Георги Георгиев с договор за една година.

Ситуацията и с останалите футболисти с изтичащи договори започва да се изяснява. Ботев почти сигурно няма да поднови контракта на защитника Филип Филипов. Причината се крие, в разминаването по финансовите параметри. Филипов е поискал 3000 евро месечна заплата. В момента крайният бранител получава 2000 евро.

Ситуацията при капитана Йордан Христов също е на кантар. Към момента той е по-близо до изхода на "Коматево". Както вече стана ясно, Христов желае да подпише нов двегодишен договор. От ръководството обаче сега му предлагат да остане само още един сезон и не смятат да правят компромис. До дни окончателно ще стане ясно бъдещето му. Според запознати младежкият национал Милен Гамаков също няма да продължи кариерата си на "Коматево".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти