Рикардо нарече Верстапен "аматьор" и го обвини за отпадането си

Рикардо нарече Верстапен "аматьор" и го обвини за отпадането си

Даниел Рикардо не прости на съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен в минутите от излизането си от болида след отпадането си, докато стигна до журналистите за интервю. Австралиецът бе ударен от Макс още в първата обиколка, което доведе до директното отпадане на Даниел и излизането на пистата на колата на сигурността.

За случилото се Верстапен получи наказание от десет секунди, но в крайна сметка успя да стигне до петото място на финала, докато Рикардо си тръгна от Унгария с празни ръце.

"Няма много какво да ви кажа за днешното състезание. За мен то приключи преди още да е започнало. Направих добър старт и на първи завой атакувах Валтери от външната страна, спрях късно и го изпреварих. В следващият момент бях ударен", разказа Рикардо.

"Първоначално не разбрах кой ме изхвърли от състезанието, но след това на повторението видях, че е Макс. Този път той просто няма извинение. Много добре ме видя, но явно си каза: сега ще поправя това и няма да му позволя да мине пред мен. Поведението му беше тотално аматьорско", завърши австралиецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти