Ето писмото, с което УЕФА пусна Дунав в ЛЕ (документ)

Ето писмото, с което УЕФА пусна Дунав в ЛЕ (документ)

На бял свят излезе писмото, с което УЕФА определя четирите участника на България в европейските клубни турнири. Колегите от Offnews.bg публикуваха документа, пратен на 19 юни до БФС. Припомняме, че това бе датата, на която се тегли жребият. Ето текстът, подписан от генералния секретар на европейската централа:

"Изпълнителен директор

Уважаеми г-н Попов,


Запознахме се с входящите документи за турнирите на УЕФА 20172018, получени от БФС на 5 юни 2017 година.

Както знаете, според настоящите правила за клубните турнири на УЕФА, БФС има право да заяви ЧЕТИРИ клуба за участие през сезон 2017/2018 на Шампионската лига и Лига Европа.

Въпреки това, във вашите входящи документи са написани ПЕТ клуба, членове на БФС.

От това следва, че за да бъде проведен жребият на 19 юни, 2017 година, УЕФА ще избере 4 клуба от листата на БФС.

Както знаете, на 29 май 2017 година, българският клуб ЦСКА, който се появява в листата от пет клуба, беше уведомен от УЕФА, че няма да бъде допуснат до изключение от така нареченото "тригодишно правило" според член 12 (3) от Правилникът на УЕФА за Лицензиране и Финансов феърплей. Това означава, че клубът не може да бъде допуснат до участие в турнир на УЕФА.

В светлината на обстоятелствата, които описахме, следните 4 клуба от БФС ще бъдат допуснати до клубните турнири на УЕФА 2017/2018:

- ПФК Лудогорец

- ПФК Левски София

- ПФК Ботев Пловдив

- ПФК Дунав

Благодарим ви, че ще имате предвид написаното горе.

Искрено ваш:

Теодор Теодоридис

Генерален секретар".


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти