Интер извади 60 млн. за дуо на обща възраст 31 години

Интер извади 60 млн. за дуо на обща възраст 31 години

Шефовете на Интер са се договорили с колегите си от Дженоа за привличането на двама от младите таланти на генуезкия клуб. Това са 16-годишният Пиетро Пелегри (на снимката) и с година по-младият Еди Салседо Мори. Впечатляващото е, че с предвидените бонуси общата сума, която "нерадзурите" могат да платят за младоците, е 60 млн. евро.

Първоначално Пелегри ще струва на Интер 15 млн. Той вече записа 3 мача в Серия "А", като дебютира едва на 15 години през декември, и дори се разписа в прощалния двубой на легендата на Рома Франческо Тоти. Нападателят е висок 190 см и е национал на Италия до 17 години.

Мора още няма мачове в професионалния футбол, но въпреки това Интер ще даде за него 5 млн. евро, а в зависимост от представянето му през годините, в касата на Дженоа могат да влязат още 25 млн.

Идеята на миланския гранд е да остави Пелегри и Мора да се развиват в Дженоа за поне още два сезона и да подпише професионални договори с тях, когато навършат 18 години. Възможно е като част от сделката в обратната посока да замине някой измежду Джонатан Биабиани и Георге Пушкаш.

Още от Футбол свят

Виж всички