Нефтохимик се спаси - започва във Втора лига, но пътят ще е ужасно тежък

Нефтохимик се спаси - започва във Втора лига, но пътят ще е ужасно тежък

След изпадането от Първа професионална лига и опасността Нефтохимик да играе в “Б” окръжна група заради липсата на финансиране, пътят пред отбора вече се прояснява. Бе взето решение Нафтата да се възползва от правото си да играе в професионалния футбол, но със силно ограничен бюджет. Заради това в състава на отбора ще влязат предимно юноши, подкрепени от няколко по-опитни играчи от региона.

Официалните срещи ще се играят на стадион “Българово”, който в момента кандидатства за лиценз. Наставник на тим ще бъде досегашният директор на школата на “шейховете” Николай Кръстев. Кръстев е сред известните футболисти на Нефтохимик от славните му години и професионалист с богат опит и много успехи като треньор. Негов помощник ще бъде друга легенда на отбора - Станислав Жеков. Тачо ще бъде треньор и активен футболист.

“Стартираме с ясното съзнание, че борбата ще е почти невъзможна. Нямаме право да си поставяме каквито и да било цели с този бюджет. Едно е ясно, подсигурили сме си място в Трета лига през следващия сезон. Другият ни вариант е да играем през този сезон в “Б” окръжна, а това ще затрие отбора, както и школата, в която тренират над 200 деца. Въпреки неравностойната битка, в която се впускаме, се надявам да излезем от нея с достойнство. Призовавам феновете да ни подкрепят, както винаги са го правили. Ще имаме огромна нужда от тях”, каза старши треньорът Николай Кръстев.

Отборът се събира за първа тренировка в понеделник, 26 юни, от 18:00 ч., на стадион “Долно Езерово”. През следваща седмица ще бъдат уточнени и контролните срещи.

Още от БГ Футбол

Виж всички