Венгер: Ако имаше видеоповторение, щяхме да вземем ШЛ на финала с Барса

Венгер: Ако имаше видеоповторение, щяхме да вземем ШЛ на финала с Барса

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е ревностен застъпник на въвеждането на новите технологии във футбола. Системата за видеоповторение (VAR) постепенно навлиза във футбола, но френският специалист съжалява за миналото. На финала в Шампионската лига в Париж през 2006 година Барселона успя да обърне "топчиите" с два гола в края и да триумфира.

"Ако имаше видеоповторение, щяхме да вземем ШЛ на финала с Барса. Ще изтъкна изравнителния гол на Барселона, защото това беше засада, а ние водехме с 1:0 30 минути преди края. В онзи момент загубихме титлата", заяви наставникът на лондонския тим.

През 2011 година двата отбора отново се срещнаха в ШЛ, този път на фаза 1/8-финал. Този път полемичен момент беше изгонването на Робин ван Перси за разкарване на топката. "Втората ситуация, която искам да изтъкна, е вторият жълт картон на Ван Перси в Барселона. В онзи момент се класирахме с резултата. Съдийското решение беше трудно за приемане. Това уби нашите шансове", спомни си Венгер.

Третият момент, за който специалистът разказа, беше червеният картон на Лоран Косиелни срещу Байерн (Мюнхен) през изминалия сезон. Преди нарушението имаше засада на Роберт Левандовски.

Още от Футбол свят

Виж всички