Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорна инициатива

Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорна инициатива

Броени дни след достойното представяне на мъжкия национален отбор по волейбол в Световната лига 2017, селекционерът на тима Пламен Константинов става посланик на спорта в социално отговорната инициатива "Ти и Lidl за по-добър живот". Спортът е неизменна част от здравословния начин на живот, който е една от четирите области, в които програмата ще подкрепи стойностни и социално значими проекти.

Спортът е философия на живот, споделя националният треньор. Здравословният начин на живот означава да живееш пълноценно, а това се възпитава с личен пример, сигурен е Константинов. Затова и самият той има три принципа, от които се стреми да не се отклонява - да става от масата с усещането, че може още нещо да хапне, да се движи и да има позитивно мислене.

Пламен Константинов разказва за ключови моменти от своята волейболна кариера, като се връща назад във времето, когато за първи път влиза в спортната зала. Световното първенство по волейбол в Япония през 2006 година е турнирът с най-крайни и полюсни емоции. Именно тогава, като състезател в националния отбор по волейбол на България, преживява най-голямото разочарование и най-голямата радост. Още помни най-тежката загуба - на полуфиналите от Полша. Ден по-късно е и най-щастливата победа - в мача срещу Сърбия за третото място, спечелен с 3:1.

Днес, 11 години по-късно, да бъде селекционер на националния волейболен отбор е най-голямото предизвикателство за него. От всички треньори, с които е работил, е научил, че във волейбола занаятът се краде и трябва да вземеш от всеки каквото прецениш, че ще ти върши най-много работа. А на какво самият той учи своите възпитаници? На това, че един състезател трябва да бъде постоянен във всяка тренировка и всеки един мач, защото само така могат да се постигнат реални резултати.

Още от Волейбол

Виж всички