Мончи за Салах и Рюдигер: Рома не е супермаркет

Мончи за Салах и Рюдигер: Рома не е супермаркет

Новият спортен директор на Рома Мончи разясни ситуацията около двама от футболистите на тима - Мохамед Салах и Антонио Рюдигер. Египетският нападател Салах се смята за почти сигурно ново попълнение на Ливърпул, а днес се появи информация, че "вълците" са се договорили с Интер за трансфера на германския защитник Рюдигер. Мончи не отхвърли възможността Рома да се раздели със Салах, но бе категоричен, че Рюдигер ще остане на "Олимпико".

"Вярно е, че има интерес към Салах от страна на английски клуб. Има оферта, но ние поставяме цената и ние решаваме дали да продаваме на съответната цена", обясни бившият трансферен гуру на Севиля, като добави: "Не са водени преговори за Рюдигер и няма шанс той да напусне. Шансът е нулев".

"Рома не е супермаркет. Целта ни е да сме по-силни от миналия сезон. Трябва да съберем възможно най-добрия състав. Няма отбор в света, който да не продаде поне един играч. Проблемът не е в това да продаваш, проблемът е да правиш лоши покупки. Ако един футболист си тръгне, трябва да му бъде намерен достатъчно добър заместник", продължи Мончи, цитиран от официалния сайт на "джалоросите".

"Целта ми не е да купувам играчи, които не са били обсъждани в медиите. Работим заедно с треньора и вече знаем играчите, които той иска, знаем в кои зони трябва да подсилим отбора и вече сме обсъдили някои имена. Някои проекти са в процес на развитие, но не мисля, че ще има изненади в краткосрочен план", завърши спортният директор на "вълците".

Още от Футбол свят

Виж всички