Левски обяви раздяла с още трима - Митов разкри огромната разлика между това да си юноша на клуба и наемник

Левски обяви раздяла с още трима - Митов разкри огромната разлика между това да си юноша на клуба и наемник

Наставникът на Левски Николай Митов разясни плановете си относно селекцията на отбора. На този етап сините се разделят с Аниете, Костадинов, Лукин и Де Ноойер, чиито договори изтекоха. А към освободения Веселин Минев официално се присъединяват двамата Александровци и Антон Огнянов.

Новите попълнения до този момент пък са Буш, Мапуку, Горанов, Вутов, Любенов и Ангелов.

"Селекцията е отворен процес. Очаквам външен човек, краен защитник и в средата да вземем хора. Не ми е приятно да не са тук, но такъв е моментът.

Тези хора, които привлякохме, натрупаха доста опит и с игрите, които показаха, ще помогнат на Левски. Важното е да направим силен отбор. Нямахме, а сега трябва да го изградим. Това е най-важното нещо.
Трябва да преминем първия кръг в Европа. Отборът ще расте с мачовете в Европа. Така се изгражда отбор.

Аз лично съм говорил с всички освободени. Не съм такъв човек, че някой друг да ми казва. Естествено, че съм разговарял и с Боримиров. Чували ли сте от мен, че ще се разделим с Йоргачевич? Йоргачевич е на терена, няма какво да коментирам повеч", коментира Митов, който разкри, че при преговорите за нови футболисти е имало българи, които са казали "не" на Левски.

"По-хубаво от юноши да са в първия отбор - няма. Трепереха с питането: "искаш ли да играеш в Левски?" Говорих с други, българи, които ги питах дали искат да играят в Левски и те казаха "не", уточни Митов, който в заключение заяви, че за Нар и Бабатунде ще решава допълнително дали да останат в тима.

снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички