Иван Сеферинов: Очаква ни тежък сблъсък срещу Турция

Иван Сеферинов: Очаква ни тежък сблъсък срещу Турция

Селекционерът на женския национален отбор на България Иван Сеферинов определи състава от 14 волейболистки за предстоящата световна квалификация в София, която стартира от утре (31 май) в зала "Христо Ботев". Сеферинов подчерта, че основната борба за единствената квотата за Световното ще бъде между България и Турция, като предстоящата битка на 3 юни ще бъде много тежка. Ето още какво каза селекционерът пред официалния сайт на БФволейбол volleyball.bg ден преди старта на турнира:

"Страши Филипова е в състава, но ще играе минимално в геймовете и мачове. По принцип не е възстановена още. Целта е да влезе във форма колкото се може по-бързо, така че се опитваме Страши да преодолее бариерата - психилогическата, за да може да се чувства равноправна състезателка в националния отбор".

"Ева Янева е универсална състезателка и може да играе и като посрещач, и като диагонал, това е ценно. Аз съм благодарен на нея и на Мария Филипова за помощта, която двете ни оказват за тази квалификация".
 
"По отношение на състава, който ще играе, ще направя така, че в първите три мача да се опитам да дам възможност на повечето състезателки да играят за да запазя свеж основния състав за 3 юни, събота, когато е мача с Турция. Волейболистките на Турция ще са ни главния съперник и мога да кажа, че също като нас са повикали най-опитните си си състезателки. Няма да бъде никак лесна битката между България и Турция, очаква ни тежък сблъсък. Надявам се ние де бъдем победител пред родна публика".

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички