Голям наплив към баражите в елитните групи, земеделски бос с амбициозен план за отбор от село

Голям наплив към баражите в елитните групи, земеделски бос с амбициозен план за отбор от село

От утре стартират серията от баражи за попълване на Елитните юношески групи до 17 и до 19 години. В тях се впускат отбори от зони и региони, които искат да изпратят своите таланти в най-високите нива в съответните възрасти. И при 17-годишните, и при 19-годишните свободните места са двe и те ще се разиграват. Но при по-малките и напливът е по-голям, което налага пресявки в няколко кръга.

Първият бараж е утре на стадиона в Сливен и противопоставя отборите на Нефтохимик (Бургас) и Верея (Стара Загора). Двата отбора спечелиха първенствата съответно в групите Бургас-Ямбол и в Стара Загора-Сливен. Победителят от този двубой ще се срещне пак в един мач с шампионска на групата Пловдив-Кърджали-Хасково и това е тимът на Сокол (Марково).

Този победител пък отива на национално ниво, където го чакат още три кандидата за място в U17. Това са Дунав Русе от Североизточна България, Миньор Перник от Югозападна България и Етър (Велико Търново) от Северозападната зона. Въпросните четири отбора ще бъдат разпределени чрез пълен жребий в две двойки и победителите ще влязат в Елитната група до 17 години. Новото е, че тази година в баражите при младшата възраст имат право да играят само момчета, които са родени през 2001-а година.

Доста по-опростена е ситуацията за местата в Елитната юношеска група до 19 години. Там може и да не се стигне до бараж, но се чака решението на Марек (Дупница). Дупничани завършиха на второ място в Зона Югозападна България след отбора на Локомотив 1929 (София) и имат право да решат до понеделник дали ще се явят на бараж. Останалите кандидати са Черноморец 1919 (Бургас) и Изгрев от село Царевец, община Свищов.

"Акулите" не играха предварителна среща на Югоизток, тъй като последователно се отказаха Асеновец (Асеновград), Арда (Кърджали) и след това Евроколеж (Оризари). Отборът на Изгрев (Царевец) пък разчита на мощен спонсор, който се занимава със земеделие и има амбицията да бъде първият отбор от село, който ще влезе в Елитна юношеска група.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички