Строежът на новия сектор "В" на "Лудогорец Арена" върви с пълна сила (снимки)

Строежът на новия сектор "В" на "Лудогорец Арена" върви с пълна сила (снимки)

Строежът на новия сектор "В" на стадион "Лудогорец Арена" върви с пълна сила. Трибуната, чиято първа копка бе направена през април, вече е изградена до половина. Въпреки ограниченията за строителите, които налага експлоатацията на стадиона, те са амбицирани да завършат трибуната в срок.

Строителните дейности са част от мащабната инвестиционна програма на клуба, целта на която е съоръжението да отговаря на изискванията на УЕФА за мачове от груповата фаза на европейските клубни турнири, както и да се осигури максимален комфорт на феновете на отбора.

Визуално сектор "В" ще прилича на трибуна "Моци", като на него ще бъдат обособени различни категории места с отличен изглед към терена. Планирано е обособяването на временна VIP зона, както е кетъринг зона за официалните лица по време на мaчовете от eвропейските клубни турнири и българското първенство.

Капацитетът на сектора ще е за малко над 3500 зрители, а след пълната реконструкция на останалите трибуни, стадион "Лудогорец Арена" ще бъде с капацитет от над 12 500 места от категория 4, даваща право на домакинство на срещи от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти