Рамзан Кадиров избра беларусин за треньор на Терек (Грозни)

Рамзан Кадиров избра беларусин за треньор на Терек (Грозни)

Бившият старши треньор на ФК Краснодар Олег Кононов оглави отбора на Терек (Грозни), съобщи президентът на Чеченската автономна република и почетен президент на клуба Рамзан Кадиров в страницата си в инстаграм.

"Драги приятели, в нашият футболен клуб Терек настъпиха кадрови промени. От днес старши треньор на отбора е Олег Кононов, който има богат опит като футболист и треньор. вече се срещнах с Олег Георгиевич и обсъдихме всички стратегически и тактически задачи, които стоят пред щаба и футболистите.

"Преди всичко трябва да затвърдим успехите от изминалия сезон. Това означава, че трябва да се борим за място в европейските клубни турнири. Терек завърши сезона на 5-о място, което е добър резултат, рекордно класиране в клубната ни история. Но трябва да се стремим към нещо по-високо. Именно това е следващата цел. Искам да изразя огромната си благодарност към Рашид Рахимов, който води нашия състав в последните три години и половина, написа в профила си Рамзан Кадиров.

51-годишният беларусин постигна най-сериозния си успех като наставник на ФК Краснодар през 2014/2015, когато класира "зелено-черните" на 3-а позиция в руската Висша лига. Бил е още наставник на украинските Севастопол, Металург Запорожие, Карпати Лвов, както и на отбори в родината си и в Молдова.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички