Пламен Константинов: Химнът, честта и гордостта имат все по-малка роля в мотивацията (видео)

Пламен Константинов: Химнът, честта и гордостта имат все по-малка роля в мотивацията (видео)

Селекционерът на националния отбор по волейбол - Пламен Константинов, заяви пред bTV, че химнът, националната чест и гордост играят все по-малка роля в мотивацията на играчите, които обличат бяло-зелено-червената фланелка.

Голяма част от избраниците на Константинов изпитват умора след натоварените сезони с клубните си тимове, което също пречи да вложат всички усилия в доброто си представяне.

"Умората невинаги е само физическа, а и психическа. Когато свърши едно първенство трудно превключваш и се настройваш за нови битки. Трябва да намерим баланс. Ще търсим варианти и за някаква почивка до колкото е възможно, за да се отделят от залата. В националния отбор е много важно да са мотивирани. Не всяка година всички успяват да намерят в себе си това. Химна, честа и гордостта имат все по-малка роля в това. В клубния отбор е ясно - хората играят за пари. Тук, когато е пожелание, ти няма и да си пълноценен. Сложно е, но с различните хора се оправям по различен начин. Надявам се тази година да натрупаме най-правилните решения, за да са всички максимално мотивирани", сподели Константинов.

Самият той призна, че също се чувства уморен след като успя да спечели бронзов медал с неговия "Локомотив" Новосибирск в едно от най-силните волейболни първенства - руското.

"Съвсем различно е да си клубен треньор и национален треньор. Много съм изморен, но трябва да превключа. Много е тежко с добър клубен отбор и национален отбор. Поел съм един ангажимент и няма да се откажа от него само заради клубния. Все пак това е националния отбор и носи нещо по-специално, нещо повече. Докато можем ще се опитаме да сме на максимални обороти. Ако ми идва в повече и не мога да го понасям, ще трябва да избирам", каза селекционерът.

Трудно ли се печели медал в Русия и разговарял ли е лично с всеки играч в националния отбор, чуйте от Пламен Константинов в следващото видео:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти